SPINE OF WARRIOR


Spine of Warriorin tarina sai alkunsa dramaattisesti vuonna 2007, kun Kaidelta murtui kaulanikama kesken tanssiharjoituksen ja hän halvaantui hetkeksi. 

Ammattitanssijan ura katkesi onnettomuuteen, ja liikkuminen oli opeteltava uudelleen kävelemisestä lähtien. Loukkaantuminen muutti myös selkärangan tasapainoa, minkä vuoksi vanhat liikeradat ja harjoittelumetodit

eivät onnettomuuden jälkeen enää toimineet.

Vladimir Vasiliev, Director and Chief Instructor of Systema Headquarters, Toronto
Vladimir Vasiliev, Director and Chief Instructor of Systema Headquarters, Toronto


Lääkäreiden antama tuomio liikkumiskyvyn menettämisestä ei kuitenkaan mahtunut Kaiden maailmankuvaan, joten oli aika etsiä vastauksia muualta.

Vastauksia etsiessään Kaide löysi Ido Portalin orgaanisen liikkuvuusharjoittelun metodin, jonka kautta avautui kokonaan uudenlainen näkökulma liikkumisen maailmaan. Kaide alkoi tutkia selkärangan, nivelien ja jänteiden toimintaa ja matkusti liikkeen perässä ympäri maapalloa mm. Kiinaan Taolaismunkkien sekä Tai Chi Grandmasterin luokse. Myös venäläisen taistelulajin Systeman (Russian Martial Art) neljä perusperiaatetta - hengitys, rentous, jatkuva liike ja luonnollinen asento - muodostuivat tärkeäksi osaksi Kaiden konseptia.


Lohikäärmeen vuonna 2013 Kaide yhdisti viimein keräämänsä tiedon yhden metodin alle. Spine of Warriorissa yhdistyy Kaiden kolmen vuosikymmenen aikana kertynyt kokemus lukuisista liikkuvuuden ja liikkumisen maailmoista.

Ido Portal & posse
Ido Portal & posse


SPINE

Kiinalaisen sananlaskun mukaan 'olet vain yhtä vanha kuin selkärankasi on nuori'.

Kun opimme tuntemaan selkärankamme, opimme tuntemaan koko kehomme. 
Kun osaamme liikuttaa selkärankaa, osaamme liikuttaa koko kehoa. Kun vapautamme jännityksen selkärangasta, vapautamme jännityksen koko kehosta.


Terve selkäranka on perustava tekijä lähes kaikessa ihmisen toiminnassa . Vahva ranka tukee vartaloa ja suojaa selkäydintä, joka auttaa meitä käsittelemään tuntemuksia, joiden avulla olemme yhteydessä ympärillämme olevaan maailmaan. Valitettavasti, selkäkivut ja sen eri muodot on kuitenkin universaali vitsaus, joka koskettaa lähes jokaista meistä elämän eri vaiheissa.

SPINE-workshopissa syvennytään selkärangan luonnolliseen ja terveeseen liikkuvuuteen, auttaen sinua rakentamaan älykkään, vahvan ja elastisen selkärangan, joka kestää kuormitusta, taipuu ja liikkuu sulavasti elämän eri tilanteissa.

Workshopissa tarjotaan runsaasti työkaluja rangan omatoimiseen harjoittamiseen, joiden avulla välität voimaa tehokkaammin selkärangan läpi kehosi eri osiin ja liikut sulavammin; minkä on todettu johtavan suurempaan voimaan, lujuuteen, liikkuvuuteen ja kestävyyteen erilaisissa aktiviteeteissa aina tanssista, taistelulajeista, kiipeilystä pelaamiseen.


MOVEMENT

Me kaikki liikumme päivittäin, joko urheilun muodossa tai vastaten jokapäiväisen elämän tilanteisiin. Kyykimme, taivumme, kierrymme, työnnämme, vedämme, ryömimme, kävelemme, juoksemme, hyppäämme, kiipeämme, heitämme, poimimme, kuljetamme jne. 

Mutta kuinka kivuttomasti, vapaasti ja hengästymättä?


MOVEMENT-workshopissa saat yleiskatsauksen Movement -kulttuuriin ja kehität liikkuvuuden ja kehonhallinnan tärkeimpiä osa-alueita. Harjoittelun aikana työskentelet aivan uudella tavalla mm. selkärangan, nivelten ja jänteiden sekä lihasten ja oman hengityksen kanssa, muokaten mieltäsi ja kehoasi kokonaisvaltaisesti terveemmäksi, vahvemmaksi ja jäntevämmäksi liikkujaksi. Tulet saamaan notkeutta ja voimaa ja löytämään lihaksia joita et tiennyt sinulla olevankaan.

MOVEMENT-workshopissa saat yleiskatsauksen Movement -kulttuuriin ja kehität liikkuvuuden ja kehonhallinnan tärkeimpiä osa-alueita. Harjoittelun aikana työskentelet aivan uudella tavalla mm. selkärangan, nivelten ja jänteiden sekä lihasten ja oman hengityksen kanssa, muokaten mieltäsi ja kehoasi kokonaisvaltaisesti terveemmäksi, vahvemmaksi ja jäntevämmäksi liikkujaksi. Tulet saamaan notkeutta ja voimaa ja löytämään lihaksia joita et tiennyt sinulla olevan.

Movement-harjoitukset koostuvat mm. kyykystä ja sen eri variaatioista, sillasta, hengitys- ja rentousharjoituksista, sekä dynaamisesta venyttelystä. Harjoitteet auttavat sinua palauttamaan takaisin lapsuutesi liikkuvaisen henkilön, joka seikkailee, leikkii ja on vuorovaikutuksessa ympäristönsä kanssa ilman sidottuja liikeratoja. Kehität niveltesi liikkuvuutta, tasapainoa sekä kehon tietoisuutta, koordinaatiota ja hallintaa.

Haasta maailmankuvaasi voiman, liikkuvuuden ja terveyden osalta ja täytä aukkoja liikkuuvuudessa, joihin perinteinen voimaharjoittelu ei kiinnitä huomiota.


LOCOMOTION


Locomotion pureutuu liikkumiskykyyn ja sen saloihin, painottaen erityisesti Ido Portalin inspiroimia eläinliikkeitä, joita harjoittelemalla muokkaat itsestäsi terveemmän, vahvemman ja jäntevämmän liikkujan. Lisäksi ne ovat todella näyttäviä!


Locomotionin ja eläinliikkeiden takana (joita on valtava kirjo), on tehokas kokovartalotreeni joka kehittää voimaa, liikkuvuutta ja kehonhallintaa haastamalla vartalosi pois asennoista, joissa vietämme enemmistön ajasta.

Locomotionia ja eläinliikkeitä on käytetty voimistelussa, taistelulajeissa ja leikkikentillä jo vuosisatojen ajan ja ne tarjoavatkin hauskaa vaihtelua normaalin harjoittelun rinnalle. 


FLOOR

"Lattia opettaa!"


Lattiatyöskentely on erinomainen esimerkki käytännöllisestä harjoittelusta. Lattia on paras ja tehokkain paikka aloittaa liikkuvuuden ja liikkeen tutkiminen, olemmehan kaikki kuitenkin päivittäin yhteydessä tähän pintaan.


Lattiatyöskentely opettaa sinulle yksinkertaisia (mutta ei välttämättä helppoja) ja helppokäyttöisiä liikkeitä, joilla kehität itseäsi älykkäämmäksi liikkujaksi. FLOORin tavoitteena on antaa sinulle valmiudet liikkua loputtomasti, muokkautuen erilaisiin ympäristöihin ja tilanteisiin

Lattialla mielesi ja kehosi on avoin uusille mahdollisuuksille ja vaikutteille. Tulet huomaamaan itsestäsi asioita, joita et ennen ole tiennyt.